KERKYRA COMPLEX / Up to date

KERKYRA COMPLEX/up to date
(Πρόκειται για την αρχιτεκτονική πρόταση για την κατασκευή δύο κατοικιών στην περιοχή της Κέρκυρας. Η τοποθεσία του έργου είναι μοναδική και έχει πλούσιο ενδιαφερόν ως προς την τοπική αρχιτεκτονική.
Οι δύο κατοικίες συνδέονται στο επίπεδο του ισογείου μέσω μίας σειράς από στεγασμένα καθιστικά. Κάθε κατοικία έχει δική της πισίνα και ιδιωτικούς χώρους διημέρευσης στον περιβάλλοντα χώρο. Eξέχουσα σημασία δόθηκε από τα πρώτα στάδια του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στον περιβάλλοντα χώρο καθώς πρόκειται για εξοχικές κατοικίες. Για αυτό και μεταξύ των δύο πισινών έχει τοποθετηθεί ένα καθιστικό σε ένα χαμηλότερο επίπεδο από το ισόγειο.
Οι κατοικίες έχουν απίστευες θέες προς τη θάλασσα και προσανατολισμό που ευνοεί την δημιουργία μεγάλων ανοιγμάτων στις προσόψεις. Ο εσωτερικός σχεδιασμός των κατοικιών ακολουθεί τις ανάγκες των ιδιοκτητών για πολυτελή διαμονή αλλά και ξεκούραση. Η ισορροπία και η ηρεμία που παράγεται από την επιλογή των υλικών αλλά και τον καθαρών όγκων ήταν βασική αρχή του σχεδιασμού.
Οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι ακολουθούν τις γραμμές της μίμιναλ αισθητικής ενώ ταυτόχρονα έχουν διατηρηθεί στοιχεία της παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής.)
This is the architectural proposal for the construction of two houses in the area of ​​Corfu. The location of the project is unique and has a rich interest in local architecture.
The two houses are connected on the ground floor level through different types of outdoor living areas. Each house has its swimming pool and private living spaces in the exterior area. Prominent importance was given from the first stages of architectural design to the surrounding area as it is a holiday home. Consequently, between the two pools, a living room has been placed on a lower level than the ground floor.
The houses have incredible sea views and orientation that favours the creation of large openings in the facades. The interior design of the houses follows the needs of the owners for luxurious and restful accommodation. The feeling of balance and calmness produced by the choice of materials but also the clean volumes was a basic principle of the design.
The interiors and exteriors follow the lines of minimal aesthetics while at the same time elements of the traditional island architecture have been preserved.

Read more